Definitii - Acoperirea dividendului, Acoperirea dobanzilor, Acoperirea pozitiei short, Acord, Acord cu raspundere solidara, Acord de barter, Acord de clearing, Acord de credit sau imprumut, Acord de parteneriat, Acord de parteriat (UE), Acord swap

Acoperirea dividendului
Masura in care profitul net obtinut de catre o companie poate acoperi plata dividendelor. De exemplu, o companie de servicii publice care a obtinut un profit de 5$ per actiune si plateste un dividend de 4,79$ per actiune are o acoperire relativ slaba a dividendului. O acoperire slaba nu ofera managementului companiei flexibilitatea de a creste dividendele sau de a le mentine la acelasi nivel in cazul in care castigurile in numerar ale companiei scad.

Acoperirea dobanzilor
Indicator care masoara capacitatea unei firme de a efectua la timp platile dobanzii pentru obligatiunile emise. Marime numerica ce indica de cate ori profitul brut al unei companii este mai mare decat cuantumul dobanzilor datorate.

Acoperirea pozitiei short
Cumpararea de catre un vanzator short a valorilor mobiliare pe care le-a imprumutat la momentul vanzarii short, cu scopul de a le restitui si de a-si inchide astfel pozitia short.

Acord
Intelegere intre doua sau mai multe persoane (fizice sau juridice)

Acord cu raspundere solidara
Intr-un contract de distribuire, este o intelegere de impartire a raspunderii prin care toti membrii sindicatului sunt raspunzatori pentru partea nevanduta a emisiunii. Gradul de raspundere este in functie de procentul de participare al fiecarui membru.

Acord de barter
Tranzactie, in care doua parti stabilesc sa schimbe intre ele marfuri de valori echivalente, conform conditiilor inscrise in contractul de schimb. Reglementarea financiara se face prin contrapartida de marfa, neefectuindu-se transferuri de sume banesti

Acord de clearing
Conventie intre state, destinata sa compenseze creantele reciproce intr-un flux reglementar al platilor reciproce care trece printr-un oficiu central din fiecare din tarile semnatare. Reglementeaza decontarea sumelor provenite din operatiile externe, prin compensarea reciproca a creantelor si obligatiilor inscrise in conturi special, deschise la bancile central sau la institutii speciale.

Acord de credit sau imprumut
Document financiar- bancar care reglementeaza cuantumul si conditiile primirii si restituirii creditelor intre partile contractante.

Acord de parteneriat
Document prin care se stabilesc responsabilitatile si modul de colaborare pentru realizarea unui proiect sau activitati.

Acord de parteriat (UE)
Proces in care sunt implicati diversi actori care sunt uniti pentru a forma o asociatie functionala, lucrand pentru atingerea unui scop stabilit de comun acord. Acest proces este bazat pe principii democratice si sustinut prin structuri clar definite, incluzand si un proces de evaluare continua care asigura ca rezultatele aduc o valoare adaugata.

Acord swap
Acord bilateral intre bancile centrale prin care partile semnatare se obliga sa-si puna reciproc la dispozitie, la cerere, o suma de bani in valuta proprie, in cadrul unui plafon prestabilit.


 
Fanion
In analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei actiuni, cu varful orientat spre dreapta. Fanioanele nu indica un trend clar deoarece actiunea poate creste sau scadea chiar in apropierea varfului.
 
 
Articole
Codul fiscal
In prezentul Cod fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, au fost incluse m...
Codul de procedura fiscala
Titlul I Dispozitii generale      Cap. I   &n...
Definitii - Fanion, FED, Fenom...
FanionIn analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei...
Definitii - Broker de ring, Br...
Broker de ring In Statele Unite, persoana fizica membra a unei burse futures car...
Definitii - Curbe de indiferen...
Curbe de indiferentaReprezinta totalitatea nivelurilor de satisfactie resimtite ...
Definitii - Dare de seama, Dat...
Dare de seamaLucrare de sinteza, cuprinzind un sistem unitar de indici si indica...
Definitii - Decont, Decontare,...
DecontDocument prin care o persoana justifica o anumita cheltuiala catre o perso...
Definitii - Baza puternica, B...
Baza puternica Diferenta relativ mica intre pretul de pe piata cash (spot) si ce...
Definitii - Abatere, Abaterea...
Abatere Din punct de vedere al marketing-ului, diferenta intre calitatea reala a...
Definitii - Emisiune noua, Emi...
Emisiune noua(1) Actiune sau obligatiune autorizata, dar neemisa anterior, care ...