Definitii - Consortiu bancar, Consulting, Consum, Cont, Cont analitic, Cont bancar, Cont conjuctiv, Cont curent, Cont de card, Cont de depozit, Cont escrow

Consortiu bancar
Gruparea neinstitutionalizata de banci, care prin reunirea eforturilor si resurselor, temporar sau pe o perioada nelimitata de timp, isi impart realizarea unui credit in folosul unei operatii sau al unui client determinat, in vederea finantarii in conditii avantajoase a unor obiective de mare amploare. Reunirea unor banci in consortiu bancar nu diminueaza, desigur, riscul nonprofitabilitati. Din aceasta cauza, acordarea de credite de catre consortiu bancar se face dupa o analiza foarte exigenta a gradelor de risc si a sanselor de eficienta si profitabilitate. Pentru calificaraee unui astfel de grup se foloseste frecvent denumirea de pool bancar, iar creditele astfel oferite se numesc credite consortiale.

Consulting
Activitate de servicii practicata pe plan intern si international, pe baza unui contract, care consta din prestarea de consultatii, elaborarea de studii, prezentarea de informatii, sugestii etc., agentilor economici in legatura cu aspectele tehnice, economice si juridice cu care acestia se confrunta in activitatea lor. Activitatea de consulting este organizata in cadrul unor mari firme, sau prin institutii specializate.

Consum
Utilizarea unui bun sau a unui serviciu pentru satisfacerea unei nevoi, utilizarea care implica distrugerea acestui bun sau serviciu.

Cont
Tablou contabil cu reprezentare numerica, exprimata in unitati monetare, a caraui functionare se bazeaza pe principiile contabilitatii in partida dubla. In el se reflecta situatia si miscarea elementelor materiale, a proceselor de transformare, a relatiilor de drepturi/obligatii cit si rezultatele obtinute in administratarea patrimoniului unui agent, persoana fizica sau juridica sau a altei enitati patrimoniale de drept public sau privat.

Cont analitic
Tablou care exprima in etalon banesc si/sau in unitati fizice situatia si miscarea unui element patrimonial, a unui procesc economic ori financiar...

Cont bancar
Cont deschis la o banca pe numele unui client.

Cont conjuctiv
Instrument financiar-bancar sun forma de cont deschis, in numele a doua sau mai multor persoane, avind fiecare dreptul de a dispune singura de activul contului, chiar dupa decesul unuia sau altuia dintre titulari.

Cont curent
Cont care serveste la inregistrarea, in ordine cronologica, in debit sau in credit, a tuturor operatiilor intervenite in tranzactiile titularului. Sumele depuse in contul curent, primesc o suma mai mica sub forma de dobinda comparativ cu alte depozite constituite de titular.

Cont de card
Cont bancar aferent fiecarui card emis; functioneaza in regim de cont curent.

Cont de depozit
Instrument financiar-bancar reprezentat ca un depozit de fonduri facut sub forma de cont. Contul inregistreaza operatiile zi cu zi in fisa contului clientului, individualizind fiecare operatie. El este un simplu mod de prezentare contabila, care recapituleaza operatiile de varsare si de retragere care intervin intre banca si client.

Cont escrow
Este un cont constituit ca garantie tinut de un tert dar nefiind insa discretionar la dispozitia acestuia. Acest cont apare ca garantie intre debitor si creditor, si este util in cazul in care unul dintre ei nu-si achita obligatiile contractuale.


 
Fanion
In analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei actiuni, cu varful orientat spre dreapta. Fanioanele nu indica un trend clar deoarece actiunea poate creste sau scadea chiar in apropierea varfului.
 
 
Articole
Codul fiscal
In prezentul Cod fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, au fost incluse m...
Codul de procedura fiscala
Titlul I Dispozitii generale      Cap. I   &n...
Definitii - Fanion, FED, Fenom...
FanionIn analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei...
Definitii - Broker de ring, Br...
Broker de ring In Statele Unite, persoana fizica membra a unei burse futures car...
Definitii - Curbe de indiferen...
Curbe de indiferentaReprezinta totalitatea nivelurilor de satisfactie resimtite ...
Definitii - Dare de seama, Dat...
Dare de seamaLucrare de sinteza, cuprinzind un sistem unitar de indici si indica...
Definitii - Decont, Decontare,...
DecontDocument prin care o persoana justifica o anumita cheltuiala catre o perso...
Definitii - Baza puternica, B...
Baza puternica Diferenta relativ mica intre pretul de pe piata cash (spot) si ce...
Definitii - Abatere, Abaterea...
Abatere Din punct de vedere al marketing-ului, diferenta intre calitatea reala a...
Definitii - Emisiune noua, Emi...
Emisiune noua(1) Actiune sau obligatiune autorizata, dar neemisa anterior, care ...