Definitii - Expert, Expertiza contabila, Expertiza manageriala, Expertiza tehnica, Expirare, Export, Exportator, Exprimarea interesului, Extindere, Extras, Extras de cont

Expert
Persoana fizica sau juridica care are cunostinte si experienta importanta intr-un anumit domeniu.

Expertiza contabila
Activitate desfasurata de catre un persoanal autorizat de lege pentru reconstruirea realitatii unor operatii de natura economica sau/si financiara, pa baza cercetarii documentelor, datelor si informatiilor furnizate de contabilitate. Expertiza contabila se efectueaza pe baza unor norme proprii, pentru cunoasterea situatiei patrimoniale si aprecierea bonitatii agentiilor economicii in cazul solutionarii cererilor de credit sau la verificarea pe parcurs a existentei garantiei asiguratorii pentru creditele acordate.

Expertiza manageriala
Cunoastere extinsa si aprofundata a unor probleme din domeniul managementului.

Expertiza tehnica
Cunoastere extinsa si aprofundata a unor probleme cu caracter tehnic.

Expirare
Renuntarea la dreptul pe care il confera o optiune permitand lichidarea contractului la data expirarii.

Export
Totalitate a operatiunilor de vinzare sau de investire in strainatate a unor bunuri sau valori, precum si de prestare de servicii altor state contra plata. In sens larg exportul are ca obiect livrarile cu caracter comercial catre cumparatorii straini a marfurilor produse in tara exploratoare; aprovizionarile vaselor straine aflate in porturile tarii; vinzarile marfurilor prezentate la tirgurile si expozitiile din strainatate; iesirile marfurilor rezultate din prelucrarea unor materiale sau semifabricate primite spre prelucrare; livrarile marfurilor de provenienta straina catre cumparatorii din strainatate(reexport); livrarile de marfuri in contul tarii noastre direct dintr-o tara in alta, fara sa treaca pe teritoriul nostru.

Exportator
1. persoana fizica sau persoana juridica ce desfasoara activitate de export. In schimburile comerciale internationale, exportatorul este, de regula, fie o firma specializata de export(sau de comert exterior in general), fie o intreprindere producatoare sau comerciala care, in scopul desfacerii in cit mai bune conditii a productiei proprii sau preluate de la alti producatori, valorifica oportunitatile de vinzare pe piata externa;
2. tara care exporta anumite bunuri si/sau servicii.

Exprimarea interesului
Exprimarea din timp si in mod reglementat de catre un investitor a interesului de a cumpara instrumente financiare transferabile dintr-o emisiune care, in curand, urmeaza sa fie oferita spre vanzare. Un broker care primeste o exprimare a interesului din partea unui client trebuie sa trimita acestuia un prospect de oferta publica preliminar al noii emisiuni. Nu este un angajament ferm, ci un serviciu pe care brokerul il face pentru clientul sau si o cale de prospectare a pietei pentru noile emisiuni de instrumente financiare transferabile.

Extindere
Marirea numarului de membri ai grupului tinta, includerea unor grupuri tinta noi, dezvoltarea activitatilor curente sau realizarea de noi activitati in cadrul unui proiect.

Extras
Inscris care reproduce textual una sau mai multe parti dintr-un Act original.

Extras de cont
Inscris bancar care reflecta situatia operatiilor efectuate in contul bancar al unui agent economic, denimit titular de cont, in ordine cronologica, cuprinzind operatiile efectuate de banca intr-o perioada de timp determinata. La perioadele convenite cu banca sau in contractele de cont curent, soldurile inscrise in extrasele de cont trebuie confirmate de titularii de cont. Extrasul de cont confirmate constituie documente legale prin care se recunoaste dreptul de proprietate al titularului de cont.


 
Fanion
In analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei actiuni, cu varful orientat spre dreapta. Fanioanele nu indica un trend clar deoarece actiunea poate creste sau scadea chiar in apropierea varfului.
 
 
Articole
Codul fiscal
In prezentul Cod fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, au fost incluse m...
Codul de procedura fiscala
Titlul I Dispozitii generale      Cap. I   &n...
Definitii - Fanion, FED, Fenom...
FanionIn analiza tehnica, model grafic aproximativ triunghiular al pretului unei...
Definitii - Broker de ring, Br...
Broker de ring In Statele Unite, persoana fizica membra a unei burse futures car...
Definitii - Curbe de indiferen...
Curbe de indiferentaReprezinta totalitatea nivelurilor de satisfactie resimtite ...
Definitii - Dare de seama, Dat...
Dare de seamaLucrare de sinteza, cuprinzind un sistem unitar de indici si indica...
Definitii - Decont, Decontare,...
DecontDocument prin care o persoana justifica o anumita cheltuiala catre o perso...
Definitii - Baza puternica, B...
Baza puternica Diferenta relativ mica intre pretul de pe piata cash (spot) si ce...
Definitii - Abatere, Abaterea...
Abatere Din punct de vedere al marketing-ului, diferenta intre calitatea reala a...
Definitii - Emisiune noua, Emi...
Emisiune noua(1) Actiune sau obligatiune autorizata, dar neemisa anterior, care ...